Gand la poezie aproape de semineul tau din piatra naturala
Caldura atat de placuta pe care o simteam in jurul sobei cand eram copii starneste in fiecare dintre noi amintiri pline de bucurie si nostalgie. Acest sentiment parca ai dori sa nu aiba sfarsit si a doua zi sa te trezesti in preajma sobei incarcata de lemne uscate ce trosnesc cu patos!
Toate aceste dorinte sunt, acum, destul de usor de implinit! De cativa ani incoace, nu mai este nevoie sa ne rusinam cu acest gand rustic “ascuns”, data fiind nevoia si tendinta actuala a oamenilor de a se apropia tot mai mult de ceea ce ofera natura! Multi dintre noi chiar am revenit la soba cea de toate zilele sau ne-am indreptat catre o metoda de incalzire mai aspectuoasa si mai primitoare, cum este mult ravnitul SEMINEU.
Ideea de semineu este de fapt drumul ce duce catre inceputuri, catre focul care veghea si incalzea odaile, ostasii pe front, focul din cuptorul care cocea painea si cozonacul pe vremea bunicii… Doar ca, “focul care incalzea” si care trebuia “strunit” a capatat diferite forme si nuante in decursul miilor de ani, semineul fiind cel mai indragit dintre toate variantele abordate de om. Asa ca, soba, care era, mai degraba, un element ce te ducea cu gandul la casele modeste, s-a dezvoltat, apoi s-a transformat, treptat, in semineu si pentru omul de clasa mijlocie si din inalta societate, intampinand, astazi, nevoile contemporane ce sunt legate atat de partea estetica cat si de cea de siguranta.
Asadar, semineul, azi, poate fi construit nu doar in palate, ci si in amenajarile rustice de la munte, in hoteluri si alte constructii. Azi, semineul nu mai este doar un vis! Acum, il putem avea chiar in apartamentul nostru, in casa pe care o constuim la tara, modelele atat de variate din prezent oferindu-ne o gama pe care sa o exploram in tihna pana la gasirea celei mai potrivite.
Si cum ne apropiem cu pasi repezi de iarna, ce va sa fie friguroasa, toti ne gandim la cat de frumos ar fi sa avem in locuinta noastra acel semineu pe care sa-l veghem in ceas de seara la un pahar de vorba si file dintr-un roman captivant.
Iata ce materiale putem folosi si cum ar arata un astfel de semineu magic si calduros pentru o amenajare contemporana:
https://rocavera.ro/categorie-produs/marmura/
https://rocavera.ro/categorie-produs/travertin/
https://rocavera.ro/categorie-produs/granit/
https://rocavera.ro/categorie-produs/alte-pietre-naturale/
Pe langa partea practica, decorativ vorbind, semineul reprezinta piesa centrala a unui living, cea care atrage toata atentia! Il putem scoate foarte usor din asa zisul anonimat prin finisaje si design. Daca un semineu clasic va cuprinde caramida, piatra sau lemn, o amenajare contemporana alege un semineu din piatra naturala si cu finisaje din piatra naturala. Culorile, materialele si texturile vor personaliza intr-un mod cu totul special orice semineu, conturand astfel si personalitatea proprietarului.
Mai jos puteti vedea cateva modele de seminee care se poate regasi in casa dumneavoastra:
Fara indoiala, cea mai importanta functie a semineului din piatra naturala este aceea ca pastreaza caldura mai bine decat aproape orice alt material si nici nu are nevoie de intretinere speciala! Piatra naturala absoarbe, depoziteaza si radiaza caldura, astfel incat imbunatateste eficient si calitatea aerului din locuinta. Ceva ce poate nu stiati este ca marmura si calcarul sunt deosebit de bune pentru absorbtia caldurii, in timp ce granitul este foarte bun pentru conducerea caldurii. Bazaltul este si el eficient la stocarea caldurii si eliberarea treptata pe o perioada lunga de timp.
Mai mult, un semineu din piatra naturala este rezistent la uzura, facand fata temperaturilor ridicate iar mucegaiul va deveni, in sfarsit, istorie!
Pentru ca mai avem foarte multe de spus despre semineul magic, ce inseamna si cum il pastram pana la adanci batraneti in casa noastra, ii vom continua povestea in episoadele urmatoare! Va invitam, pe aceasta cale, sa urmariti blogul Rocavera!