Sarbatorile de iarna sosesc fara sa ne intrebe daca ne-am pregatit cum se cuvine si caminul nostru va deveni, musai, ambientul cald si primitor alaturi de toti cei dragi! Semineul (despre care am povestit si in primul nostru material – il putem citi aici), piesa centrala din apartamentul nostru, mentine atmosfera atat de imbietoare in timp ce ne bucuram de cele mai pretioase momente. Toti il admira si se bucura de el, dar nu toti cunosc cum a fost conceput si ca poate fi protejat de jur imprejur de o piatra naturala atat de straveche precum GRANITUL.

Granitul este piatra naturala deosebita si atat de indispensabila constructorilor, ce isi are originea in centrul Pamantului, luand nastere din lava care se raceste si devine densa. Este o “stanca igenioasa”, o combinație de cuart, feldspat si, ocazional, mica. Granitul ne ofera o calitate unica pe care multe alte pietre nu o au – fiecare placa are propria sa culoare si modelul sau propriu iar materialul vine in culori variate, vernizarea fiind rezultatul cristalelor descoperite in stanca.

Granitul aduce stilul monumental in casa noastra, chiar si atunci cand este folosit ca un semineu surround. Tapetarea semnieului cu placi din granit reprezinta accentul perfect pentru interiorul casei si pentru semineele exterioare. Prin feluritele modele de stil si culoare, granitul confera un finisaj uimitor pentru semineul nostru, facandu-l, totodata, o adevarata centrala de incalzire in orice tip de incapere. Un cadru elegant si colorat din granit poate fi folosit in locul unui mantel traditional.

Atunci cand ne hotaram sa alegem un semineu cu surround din granit putem spune ca suntem privilegiati si chiar coplesiti de variante. Exista aproape atat de multe culori de granit ca si in curcubeu iar rezistenta si duritatea sunt recunoscute, tinand cont ca a fost folosit si in constructia piramidei lui Kheops. Unele optiuni par rupte din natura, in timp ce altele ofera un aspect ceva mai dramatic. Optiunea specifica, pentru un spatiu de semineu, include negru absolut, care arata uimitor atunci cand este asociat cu alb sau nuante intunecate de culoare maro, roscat sau spire aurii sau bej. Dar, cum bine stim, cea mai buna modalitate de a determina tipul de combinatie este de a privi decorul camerei. De exemplu, daca dorim ca semineul ss fie elementul central al unei camere deja decorate in alb și bej, ar fi ideal sa nu utilizam culori similare care se vor amesteca cu aspectul general. Alegerea granitului de culoare inchisa pentru acest surround va transforma semineul intr-o piesa eleganta, contrastanta, incaperea devenind parca mai luminoasa.

Granitul ramane o piatra naturala misterioasa care poate imbraca excelent semineu din curtea noastra. Dar despre ele vom detalia, cu certitudine, in viitoarele noastre materiale! Nu uitati sa vizitati si pagina de facebook Rocavera!