Marmura s-a remarcat si a facut senzatie in spatii variate din intreaga lume, iar astazi isi continua periplul cuceririlor, aducand aceasi lumina aparte si rezistenta apartamentelor noastre. Marmura este piatra naturala apreciata de veacuri la rand. Cele mai multe culturi din lume pastreaza marmura in istoria lor, ce poate fi inca admirata si azi intr-o paleta minunata de culori si modele memorabile.

https://rocavera.ro/categorie-produs/marmura/

Marmura a fost si este iubita de artisti, arhitecti din toata lumea, stand la baza artei si conturand dezvoltarea civilizatiilor. A fost folosita la decorarea coridoarelor, saloanelor din constructiile emblematice ale Greciei Antice, ale Imperiului Roman si celor din Europa Medievala, chiar Asia. Marmura a fost folosita cu precizie si avant in imensele curti si sali de guvern, in cladirile impunatoare, palatele si in casele generoase. Un material cu o reputatie ireprosabila, iata ca, in zilele noastre, marmura este cautata din ce in ce mai mult pentru a fi parte componenta din camin. Fie pe post de semnieu (vezi materialul de saptamana trecuta), fie ca pardoseala in living, baie, bucatarie sau pur si simplu placaje decorative si rezistente.

Marmura este unul dintre materialele naturale care combina cu maiestrie atat partea estetica cat si partea functionala. Nu este doar o piatra care confera aspectului estetic o nota unica si eleganta, ci este piatra naturala care sporeste rezistenta. Spre exemplu, pardoselile din marmura dureaza de pana la 4, 5 ori mai mult decat materialele artificiale, este rezista la umezeala, facand-o, astfel, absolut irezistibila!

Utilizarea marmurei reprezinta rafinament si ofera incaperilor frumusetea, dar mai ales personalitatea de care au nevoie.

De asemenea, marmura este alegerea hipoalergenica pentru pardoseala, motiv pentru care, intr-o perioada, era frecvent utilizata in spitale, scoli si institutii publice. Astfel ca, pardoseala din marmura se pastreaza curata si rezistenta la bacterii, se curata usor, ceea ce face sa fie solutia ideala pentru persoanele cu alergii.

Totodata, suprafata racoroasa, pe timpul verii, confera o stare minunata de confort, iar in perioada rece, cu incalzire, ne poate determina chiar sa topaim desculti prin casa. Si cat de placut ar fi! Ce senzatie! De parca ai avea la picioare o intreaga civilizatie…

Dar, despre istoria marmurei si despre cum o putem ingriji, va invitam sa cititi in materialele noastre viitoare!