Viitorul este acum!

Unde ne indreptam? Care sunt trendurile anilor 2019-2020? Cum arata baia viitorului? Deloc desprinsa din desenele “Familia Jetson”!

Ca orice incapere din casa, baia este influentata de tendintele modei si designului interior. De obicei sunt ignorate sau apar mai tarziu pe lista din cauza costurilor mai ridicate in materie de redecorari si investitii. Asadar cand redecorarea nu se face foarte des, poate o data la 10-15 ani, trebuie analizate mai multe aspecte.

Deseori conceptul de design ai baii este legat de intregul spatiu de locuit, stilul fiind determinat de imaginea de ansamblu. Exista o gama varita de trenduri atat in stilul minimalist al micilor spatii urbane cat si in casele mari cu bai echipate cu jacuzzi si walk in shower.

Bai moderne

In ciuda diferitelor pareri un lucru este sigur, marile nume din sfera designului international lucreaza la colectii de bai, inventeaza, colaboreaza cu marii producatori pentru a crea o mare varietate de produse si accesorii pentru bai si dusuri. Ceea ce ne duce la subiectul principal: cat este de influentat de dezvoltarea globala si de celelalte aspect ale tendintelor designului interior.

Casa devine un hybrid. Locuintele private se duc mai mult sau mai putin catre spatii deschise de loft. Nu mai este relevanta compartimentarea spatiului. Functiile se intrepatrund. Combinam spatiul privat cu munca. Totul se asimileaza, se amesteca si afecteaza atat spatiile publice cat si cele private din casa. E o lume a studentiei!” spune Werner Aisslinger.

Asadar pregatiti-va de trendul open space mutat din sfera business in cea a caminului! Cu solutii de adaptare, ce tin de intimitatea fireasca, ni se ofera noi oportunitati de creare a spatiilor largi, odihna vizuala si confort. Cu ajutorul materialelor naturale, cu o paleta de culori variata, forme simplificate si transparenta, convietuirea in camin devine mai intima.

Marmura ofera un contrast dramatic lemnului dominant si imbinarea celor doua materiale creaza o compozitie curata, eleganta si luxurioasa. Straturile de materiale, nu doar vizuale ci si tactile ofera o experienta care imbogateste scopul decorative al baii. Combinand liniile fine ale lemnului cu umbrele marmurei, designerul a obtinut eleganta si expresivitate. Este atat de usor! Atat de proaspat! Zi de zi! Saptamana de saptamana! An de an! Spre deosebire de produsele din ceramica, piatra naturala are o durata de viata nelimitata, necesitand o minima intretinere.

Si pentru ca tot vorbim despre marmura, frumusetea unei cazi independente revine in atentia designerilor. Adusa in centrul atentiei ca un obiect de décor, cada se desprinde de rolul strict functional. Are propria voce, fie a stilului Nordic curat, elegant cu linii fine, drepte, fie oferind prezenta dinamica, vibranta in baie prin culoare si forma.

Observam in designul international tendinte puternice legate de forma, culoare si materiale ale pionului principal din baie: cada. Nu mai satisface albul pur, pot avea nuante colorate, bicolore sau inchise cu nervuri organice, pot fi rotunde sau dreptunghiulare. Un lucru este cert: naturalul va fi intotdeauna contemporan. Si istoria sta marturie rezistentei durabile ale pietrei.

Iese din atentia lor Rozul Milenal cu toate accesoriile aferente, vezi cuprul si alama, iese din tendinte aglomerarea de texturi si culori, placile de gresie si faianta  in stilul “Marocan” sau “Toscan”. Revine in forta piatra, marmura, granitul si travertinul care sunt folosite cantitativ in spatiile inchise oferind satisfactie prin simplitate si eleganta.  Vezi mai jos exemple de “asa nu”.

Pentru consultanta personalizata, expertii nostri iti stau la dispozitie!

Vizitati pagina de produse sau click aici pentru detalii de contact.